Orbán fizetett, hogy részt vehessen a római katolikus találkozón

család
2021 augusztus 31., 15:40
comments 1

A hvg.hu a rendezvény szervezőitől megtudta, hogy részvételi díjat kellett fizetniük azoknak, akik részt vettek a „katolikus törvényhozók nemzetközi találkozóján” Rómában, így Orbán Viktornak és a többi magyar vendégnek is.

photo_camera Orbán egy lépcsőn ülve beszélte meg olasz szövetségesével, hogyan kezelnék az afganisztáni válságot Fotó: Novák Katalin/Facebook

„Non-profit szervezet vagyunk, a díjat csak arra használjuk, hogy a rendezvény költségeit álljuk” – írta az ICLN, ami nem állja a vendégek vagy családtagjaik költségeit, kivéve a felszólalókét, de idén nem volt köztük magyar.

A katolikus törvényhozók éves konferenciájának szervezői mindig biztatják a politikusokat, hogy ha kívánják, vigyék magukkal házastársukat és gyerekeiket, de azt hiába kérdeztük az ICLN-től, hogy Orbánt elkísérték-e az eseményre rokonai, és ha igen, akkor hányan voltak.

A miniszterelnököt csütörtök este fotózta le olvasónk egy római étterem teraszán a felesége és a fia társaságában. Cikkünk megjelenése után sajtófőnöke közölte, hogy Orbán Viktor hivatalos útra ment, „a katolikus törvényhozók 12. alkalommal megrendezett éves találkozóján vesz részt, amelyet minden esztendőben Rómában és az olasz főváros közelében fekvő Frascatiban tartanak meg”. A közlemény szerint Orbán pénteken érkezett Rómába, a fotó viszont csütörtökön készült.

photo_camera Orbán Viktor kormányfő háttal, fehér ingben, jobbra tőle Lévai Anikó, vele szemben pedig Orbán Gáspár honvédtiszt csütörtök este egy római étteremben Fotó: Máté, olvasónk

A következő napokban kiderült, hogy Novák Katalin családügyi miniszter is ott volt a konferencián, és a 24.hu szerint Orbánt meg a többi magyar résztvevőt a találkozóra menet több helyszínen szedte össze a kormánygépként használt HM Dassault Falcon 7X.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt