Pető Attila végül a bíróságon tudta feltenni a kérdéseit az érseki helynöknek

egyház
2021 szeptember 16., 16:26
comments 1
  • Februárban írtuk meg, hogy 2019. augusztus 20-án vezetőszáron vitték el egy pap áldozatát, és Erdő Péter miséjének végéig nem engedték ki. Ezt azért tehették meg vele, mert az esztergomi érsekség két vezetője nem sokkal korábban feljelentette zaklatásért.
  • Pető Attila olcsón megúszhatta volna egy megrovással, de inkább vállalta a pert, mert ragaszkodik hozzá, hogy ő nem zaklatott, csak az ügyéről akart többet megtudni. Ezért hívogatta az egyik feljelentő, az ügyét kivizsgáló Süllei László érseki helynök hivatali számait.
  • Pető egyszer sem tudott beszélni vele a per tárgyát képező hónapokban, de a vád szerint az is bűncselekmény, hogy Süllei hivatalát hívogatta, sőt sms-eket is küldött a munkatelefonjára.
  • Kedden a bíróságon vallomást tett a vádlott, a feljelentő, illetve a vád tanúi, jórészt Süllei alárendeltjei. Pető vádlottként hozzászólhatott, az indulatba jövő Sülleit a bíró többször intette, hallgassa végig, amit az általa feljelentett férfi mondana neki.
  • A tárgyalás abszurd részleteiről riportban számoltunk be.
  • Az elkövető nevét kisípoltuk.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt