Miniszterelnökség: Nem kaphat építési engedélyt a Zamárdiba tervezett gigalakópark

balaton
2021 október 19., 11:47
comments 8

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszterhez fordult Witzmann Mihály fideszes országgyűlési képviselő a Zamárdiba tervezett ingatlanfejlesztéssel kapcsolatban - írja a HVG. A Miniszterelnökség közleményében Gulyás Gergely egyetért a képviselővel abban, hogy a kisvárosba tervezett 19 társasház és szálloda aránytalanul nagy beruházás, nem illeszkedik a település képébe, és hogy az építkezéssel elveszne Zamárdi Balaton-parti hangulata, és a tihanyi védett tájkép is sérülne.

photo_camera A lakópark felülnézeti látványterve. Fotó: Építészfórum

Hétfő este jelentek meg hírek arról, hogy civilek indítottak petíciót a tervezett beruházás ellen, ahol egy 12 hektáros területre húznának fel 8 darab kilencszintes és 10 darab ötszintes lakó- és szállodaépületet.

„Az építésügyért felelős Miniszterelnökségen, illetve a Kormányhivatalban a beruházással kapcsolatosan semmilyen engedélyezési eljárás nincs folyamatban. A sajtóban megjelent látványtervek alapján a Miniszterelnökség nem támogatja a beruházást, kizárt, hogy ezek a tervek építési engedélyt kapjanak” - közölte a Miniszterelnökség.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt