Miniszterelnökség: Nem kaphat építési engedélyt a Zamárdiba tervezett gigalakópark

balaton
2021 október 19., 11:47
comments 8

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszterhez fordult Witzmann Mihály fideszes országgyűlési képviselő a Zamárdiba tervezett ingatlanfejlesztéssel kapcsolatban - írja a HVG. A Miniszterelnökség közleményében Gulyás Gergely egyetért a képviselővel abban, hogy a kisvárosba tervezett 19 társasház és szálloda aránytalanul nagy beruházás, nem illeszkedik a település képébe, és hogy az építkezéssel elveszne Zamárdi Balaton-parti hangulata, és a tihanyi védett tájkép is sérülne.

A lakópark felülnézeti látványterve.
photo_camera A lakópark felülnézeti látványterve. Fotó: Építészfórum

Hétfő este jelentek meg hírek arról, hogy civilek indítottak petíciót a tervezett beruházás ellen, ahol egy 12 hektáros területre húznának fel 8 darab kilencszintes és 10 darab ötszintes lakó- és szállodaépületet.

„Az építésügyért felelős Miniszterelnökségen, illetve a Kormányhivatalban a beruházással kapcsolatosan semmilyen engedélyezési eljárás nincs folyamatban. A sajtóban megjelent látványtervek alapján a Miniszterelnökség nem támogatja a beruházást, kizárt, hogy ezek a tervek építési engedélyt kapjanak” - közölte a Miniszterelnökség.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.