Óriási projekt indul a Ráckevei Duna teljes megújítására, kormányzati figurák dolgoznak majd ellenzéki ötleteken is

Lezárt tartalom a Kör tagjainak környezetvédelem
2021 november 03., 14:59
comments 6

Az EU pénzéből a Budapest Fejlesztési Központ gigaprojektet indít a Ráckevei Duna radikális megtisztítására. Az 57 kilométer hosszú, felül és alul is zsilippel lezárt Duna-holtág közelében 4 budapesti kerület és 21 más település durván 380 ezer lakója él, és rengetegen sportolnak, kirándulnak, pihennek és horgásznak a partján és a vízen. Kevesen tudják, hogy a Duna-ág budapesti szakaszán igazi természeti ritkaság, egy hatalmas, igen vadregényes úszóláp található, ahol tízméteres fák nőnek ki lebegő szigetekből.

A projekt alapötleteinek egy része az ismertségét környezetvédelmi akciókkal megszerző Baranyi Krisztina liberális politikustól, jelenlegi ferencvárosi polgármestertől származik, a holtág legfelső szakaszának iszapkotrása pedig része volt a 2019-ben hatalomra került fővárosi ellenzék és a kormány közötti alkunak is, amit az atlétikai vb megrendezése miatt kötöttek.

Lépj be a Körbe, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a körnek? Lépj be!

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt