Miniszteri biztos lett a Mediaworks vezérigazgatója

2021 november 15., hétfő 10:52
4

„Palkovics László innovációért és technológiáért felelős miniszter a hazai gyógyszerellátás logisztikai és kereskedelmi biztonsága, a stratégiailag egyre fontosabbá váló pharmaipari szegmens fejlesztése, a hazai és nemzetközi piaci szereplők kapcsolatainak erősítése, valamint az innovatív termékek fejlesztése és piacra juttatásának segítése érdekében Szabó Lászlót pharma-innovációért felelős miniszteri biztossá nevezi ki” - írja az ITM közleménye.

Donald Trump és Szabó László Fotó: USA magyar követség

Szabó ezzel visszatér a kaptafához, ugyanis a TEVA gyógyszergyár vezetője volt, mielőtt amerikai nagykövetté nevezték ki 2017-ben. Tavaly áprilisig töltötte be a diplomáciai posztot, amikor „elfogadott egy felkérést a gazdasági szférából”. Néhány nap múlva derült ki, hogy a felkérés a a nemzetstratégiai jelentőségű Közép-Európai Sajtó és Média Alapítvány kuratóriumától érkezett. Ő lett a Ripostot, a Nemzeti Sportotot, a megyei lapok többségét és számos más kormányszócsövet kiadó vállalat vezérigazgatója Liszkay Gábor után.

A lapcsoportot átadja az eddigi lineáris médiáért felelős vezérigazgató-helyettesnek, Kálmán Erikának.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt