Miniszteri biztos lett a Mediaworks vezérigazgatója

mindennapi hősök
2021 november 15., 10:52
comments 3

„Palkovics László innovációért és technológiáért felelős miniszter a hazai gyógyszerellátás logisztikai és kereskedelmi biztonsága, a stratégiailag egyre fontosabbá váló pharmaipari szegmens fejlesztése, a hazai és nemzetközi piaci szereplők kapcsolatainak erősítése, valamint az innovatív termékek fejlesztése és piacra juttatásának segítése érdekében Szabó Lászlót pharma-innovációért felelős miniszteri biztossá nevezi ki” - írja az ITM közleménye.

Donald Trump amerikai elnök és Szabó László washingtoni nagykövet a Fehér Házban 2017. szeptember 8-án
photo_camera Donald Trump és Szabó László Fotó: USA magyar követség

Szabó ezzel visszatér a kaptafához, ugyanis a TEVA gyógyszergyár vezetője volt, mielőtt amerikai nagykövetté nevezték ki 2017-ben. Tavaly áprilisig töltötte be a diplomáciai posztot, amikor „elfogadott egy felkérést a gazdasági szférából”. Néhány nap múlva derült ki, hogy a felkérés a a nemzetstratégiai jelentőségű Közép-Európai Sajtó és Média Alapítvány kuratóriumától érkezett. Ő lett a Ripostot, a Nemzeti Sportotot, a megyei lapok többségét és számos más kormányszócsövet kiadó vállalat vezérigazgatója Liszkay Gábor után.

A lapcsoportot átadja az eddigi lineáris médiáért felelős vezérigazgató-helyettesnek, Kálmán Erikának.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.