Magyar Nemzet: Öt helyett csak négy kérdés lesz a kormány által gyermekvédelminek nevezett népszavazáson

POLITIKA
2021 november 17., 11:27
comments 6

Öt helyett csak négy kérdés szerepelhet a jövő áprilisi, a kormány által gyermekvédelminek nevezett népszavazás kérdőívén, a Magyar Nemzet információi szerint „a nagyobbik kormánypárt az ötödik kérdést kiveszi”. Mármint azt, amit a Kúria először elmeszelt, majd helyben hagyott. A kérdés úgy hangzott: „Támogatja-e ön, hogy kiskorú gyermekek számára is elérhetőek legyenek a nemátalakító kezelések?”

A Magyar Nemzet információ szerint azért kerül ki ez a kérdés, mert a kormány nem akarja megvárni az Alkotmánybíróság döntését, és így akár egy napon is lehet a népszavazás az országgyűlési választással. Volner János szerint akár 12 milliárd forintot is meg lehet spórolni a központi költségvetésben azzal, ha az országgyűlési választással egy időben tartják meg a népszavazást.

Így a következő négy kérdésről tartanak népszavazást jövő tavasszal:

  • „Támogatja-e ön, hogy kiskorú gyermekeknek a nem megváltoztatását bemutató médiatartalmakat jelenítsenek meg?”
  • „Támogatja-e ön, hogy kiskorú gyermekeknek fejlődésüket befolyásoló szexuális médiatartalmakat korlátozás nélkül mutassanak be?”
  • „Támogatja-e ön, hogy kiskorú gyermekek számára nemi átalakító kezeléseket népszerűsítsenek?”
  • „Támogatja-e ön, hogy kiskorú gyermekeknek köznevelési intézményben a szülő hozzájárulása nélkül szexuális irányultságokat bemutató foglalkozást tartsanak?”

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.