Magyar Nemzet: Öt helyett csak négy kérdés lesz a kormány által gyermekvédelminek nevezett népszavazáson

POLITIKA
2021 november 17., 11:27
comments 6

Öt helyett csak négy kérdés szerepelhet a jövő áprilisi, a kormány által gyermekvédelminek nevezett népszavazás kérdőívén, a Magyar Nemzet információi szerint „a nagyobbik kormánypárt az ötödik kérdést kiveszi”. Mármint azt, amit a Kúria először elmeszelt, majd helyben hagyott. A kérdés úgy hangzott: „Támogatja-e ön, hogy kiskorú gyermekek számára is elérhetőek legyenek a nemátalakító kezelések?”

A Magyar Nemzet információ szerint azért kerül ki ez a kérdés, mert a kormány nem akarja megvárni az Alkotmánybíróság döntését, és így akár egy napon is lehet a népszavazás az országgyűlési választással. Volner János szerint akár 12 milliárd forintot is meg lehet spórolni a központi költségvetésben azzal, ha az országgyűlési választással egy időben tartják meg a népszavazást.

Így a következő négy kérdésről tartanak népszavazást jövő tavasszal:

  • „Támogatja-e ön, hogy kiskorú gyermekeknek a nem megváltoztatását bemutató médiatartalmakat jelenítsenek meg?”
  • „Támogatja-e ön, hogy kiskorú gyermekeknek fejlődésüket befolyásoló szexuális médiatartalmakat korlátozás nélkül mutassanak be?”
  • „Támogatja-e ön, hogy kiskorú gyermekek számára nemi átalakító kezeléseket népszerűsítsenek?”
  • „Támogatja-e ön, hogy kiskorú gyermekeknek köznevelési intézményben a szülő hozzájárulása nélkül szexuális irányultságokat bemutató foglalkozást tartsanak?”

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt