Megvette az MVM Netet a 4iG által kerülgetett Antenna Hungária

üzlet
2021 november 18., 11:05
comments 2
A felkelõ Hold látszik a Karancs csúcsán lévõ kilátó és az Antenna Hungária adótornya mögött Karancskeszibõl fotózva 2021. március 28-án
photo_camera A felkelő Hold látszik a Karancs csúcsán lévő kilátó és az Antenna Hungária adótornya mögött Karancskeszibõl fotózva 2021. március 28-án Fotó: Komka Péter/MTI/MTVA

Megvásárolta az Antenna Hungária (AH) az állami vállalatok - köztük az MVM Zrt. - és nagykereskedelmi ügyfelek számára távközlési szolgáltatásokat biztosító MVM Net Zrt.-t - adta hírül az MTI a két társaság közös közleménye alapján csütörtök délelőtt.

A cég az AH leányaként, AH NET Távközlési Zrt. néven folytatja működését.

„Az AH NET csatlakozásával az Antenna Hungária az eddigieknél magasabb szinten és minőségben tudja kiszolgálni ügyfelei igényeit, szélesebb szolgáltatási portfoliója révén eredményesebben tud reagálni a távközlési piac változásaira” - írja a közlemény.

A kibővült szolgáltatási kör meghatározó részét képezi a villamos energia iparághoz szorosan kapcsolódó rendszerérdekű távközlési tevékenység és a kormányzati célú távközlési hálózat biztosítása - írják, és hozzáteszik, hogy az AH évtizedek óta meghatározó szereplője a hazai telekommunikációs szektornak, egyben az országos digitális földfelszíni televíziós és analóg rádiós műsorterjesztés kizárólagos szolgáltatója Magyarországon, és 25 százalékos tulajdonnal rendelkezik a magyarországi Telenorban is.

Amit nem tesznek hozzá, hogy az állami tulajdonban lévő AH jövője alighanem szorosan összefűződik az állami megrendeléseken keresztül távközlési szupervállalattá duzzasztott, Jászai Gellért nevével fémjelzett 4iG-vel. A 4iG szándékai között szerepel a DIGI Csoport felvásárlása, megvették a Hungaro Digitel távközlési céget, és megszerezték a Telenor montenegrói leányvállalatát is.

Augusztusban jelent meg a hír, hogy a Mészáros Lőrinc vonzáskörzetéből kinőtt 4iG és az állami AH „stratégiai együttműködésre” lépnek, ennek a „stratégiai együttműködésnek” részeként pedig Jászai és Mager Andrea nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter előzetes megállapodást írtak alá arról, hogy a 4iG többségi tulajdont szerezhet az Antenna Hungáriában.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.