A fehérorosz hatóságok azt mondják, elkezdték hazaküldeni a bevándorlókat

2021 november 23., kedd 7:44

A belügyminisztérium tájékoztatása szerint hétfőn 118 ember hagyta el az országot azok közül a közel-keleti bevándorlók közül, akik hetek óta próbáltak átjutni a lengyel határon.

Korábban maga Alekszandr Lukasenka is elismerte, hogy a hatóságok vihették oda őket. Az Európai Unió egyenesen azzal vádolja a rezsimet, hogy szándékosan utaztatták az országba az embereket, hogy aztán fegyverként használják őket az országot sújtó szankciók miatt. Mindez csak újabb szankciókat szült.

Fotó: SEFA KARACAN/Anadolu Agency via AFP

Egy hete egy hrodnai raktárba terelték az addig a határ menti erdőkben fagyoskodó embereket. Azt is bejelentették, hogy járatokat indítanak Irakba azoknak, akik mégis inkább hazamennének, belátva, hogy nem fognak tudni az unió területére jutni. Úgy tűnik, most elindultak ezek a repülők. A hétfői 118 ember után kedden még többen hagyják majd el az országot a Reuters tudósítása szerint.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt