A fehérorosz hatóságok azt mondják, elkezdték hazaküldeni a bevándorlókat

külföld
2021 november 23., 07:44

A belügyminisztérium tájékoztatása szerint hétfőn 118 ember hagyta el az országot azok közül a közel-keleti bevándorlók közül, akik hetek óta próbáltak átjutni a lengyel határon.

Korábban maga Alekszandr Lukasenka is elismerte, hogy a hatóságok vihették oda őket. Az Európai Unió egyenesen azzal vádolja a rezsimet, hogy szándékosan utaztatták az országba az embereket, hogy aztán fegyverként használják őket az országot sújtó szankciók miatt. Mindez csak újabb szankciókat szült.

photo_camera Fotó: SEFA KARACAN/Anadolu Agency via AFP

Egy hete egy hrodnai raktárba terelték az addig a határ menti erdőkben fagyoskodó embereket. Azt is bejelentették, hogy járatokat indítanak Irakba azoknak, akik mégis inkább hazamennének, belátva, hogy nem fognak tudni az unió területére jutni. Úgy tűnik, most elindultak ezek a repülők. A hétfői 118 ember után kedden még többen hagyják majd el az országot a Reuters tudósítása szerint.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.