Lukasenka a Krímbe készül, elismerve a félsziget orosz elcsatolását

külföld
2021 november 30., 16:31
Aljakszandr Lukasenka és Vlagyimir Putyin 2019. december 20-án.
photo_camera Aljakszandr Lukasenka és Vlagyimir Putyin 2019. december 20-án. Fotó: Mihail Klimentyev/AFP

Aljakszandr Lukasenka a RIA Novosztyi orosz hírügynökségnek azt mondta, Vlagyimir Putyin orosz elnök meghívására a Krímbe készül hivatalos látogatásra, ami egyet jelent majd az Ukrajnától 2014-ben elcsatolt félsziget feletti orosz fennhatóság elismerésével, az ENSZ-tagállamok túlnyomó többségével szemben.

Lukasenka újságíróknak azt mondta:

„Ha már én, az elnök oda (a Krímbe) érkezem, az orosz elnökkel együtt, akkor hallgasson ide, ez mi más lenne, mint elismerés. Ez le van vajazva, ahogyan Oroszországban mondják.”

Szerinte közte és Putyin között nem kérdés, hogy ő a Krímet orosz területnek tekinti. Pedig Lukasenka 2017-ben még olyanokat mondott, hogy Ukrajnának egységesnek kell maradnia. (MTI)

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.