Gattyán György már plakátokon kampányol

POLITIKA
2021 december 2., 13:52
comments 10

A DK-s politikus, Czeglédy Csaba néhány órával ezelőtt posztolt egy képet egy szombathelyi plakátról, ami Gattyán György üzletembert ábrázolja, közvetlenül egy kormányzati, oltásnépszerűsítő plakát szomszédságában.

A plakát a „Nyomja meg a gombot!” feliratot viseli, ami alighanem egyszerre utal az üzletember egész országot áthálózó digitalizációs programjára és homályos hátterű, mégis határozottnak látszó politikai ambícióira.

Czeglédy szerint több helyen feltűnt ugyanez a plakát a városban, és ezeken a helyeken korábban jellemzően kormányzati hirdetések futottak.

A szexkamera-iparágon meggazdagodott Gattyán György, aki 280 milliárd forintosra becsült vagyonával a harmadik leggazdagabb magyar Mészáros Lőrinc és Csányi Sándor mögött, az elmúlt hetekben azzal került a figyelem középpontjába, hogy kampányolni kezdett digitalizációs mozgalma mellett - folyvást lebegtetve annak lehetőségét, hogy a mozgalomból pártot szervez, és elindul a 2022-es országgyűlési választásokon.

Az üzletember egyelőre inkább levegőben hagyja ezt a kérdést, de a plakátok megjelenése újabb jele lehet annak, hogy valósak a politikai ambíciói.

A kormányoldal eddig nem vette célba Gattyánt, ellenben az ellenzéki oldalról nagyon gyanúsan szemlélik a ténykedését, különös tekintettel arra, hogy egyik cége 900 millió forintot kapott egy kormányközeli tőkealaptól.

Az ellenzék miniszterelnök-jelöltjének, Márki-Zay Péternek is az a véleménye, hogy Gattyán az ellenzéki szavazók megosztására törekszik.

Hogy pontosan mit akarhat Gattyán, arról Csurgó Dénes írt hosszú elemzést a 444-en.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt