Dobrev Klára nem bírta áttörni a szocialisták mediterrán falát

Lezárt tartalom a Kör tagjainak
2021 december 16., csütörtök 10:59
7

Szerdán zárt ülésen szavaztak az Európai Parlament szocialista frakciójának képviselői az új vezetőikről, mert az EP-ben az a szokás, hogy a ciklus közepén, azaz két és fél évente újraosztják a pozíciókat. A szocialistáké a második legnagyobb frakció, 146-an vannak összesen, köztük öt magyar, négy DK-s és egy MSZP-s.

Összesen kilenc frakcióvezető-helyettest kellett megválasztani, és sokáig úgy tűnt, hogy pont kilenc jelölt is van, ahogy ez általában a frakcióban szokás. A szocialistáknál általában előkészítik ezeket a szavazásokat, hogy mire dönteni kell, addigra ne legyen már vita, széthúzás. Most is megvolt az előterjesztés, amikor Dobrev Klára tizedikként bejelentkezett jelöltnek, és ezzel egy formális jóváhagyás helyett igazi szavazást kellett tartani.

A DK politikusa információink szerint 66 szavazatot kapott, a legkevesebbet a jelöltek közül. A Dobrev után második legkevesebb voksot kapó horvát Biljana Borzan 73 szavazattal jutott be a testületbe.

Lépj be a Körbe, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a körnek? Lépj be!

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt