Annyi a pénze a közmédiának, hogy nem tudja elkölteni, pedig már Kóka János magánklinikájával is leszerződtek

Lezárt tartalom a Kör tagjainak
2021 december 20., hétfő 14:10
12

Most már huzamosabb ideje annyi pénze van a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alapnak (MTVA), hogy nem tudja mire elkölteni. A közmédiánál - ellentétben a kereskedelmi tévékkel és rádiókkal - alapvetően nem döntő szempont a nyereségesség, ennek ellenére tavaly nem tudta elkölteni a költségvetésből kapott támogatást, így 20,5 milliárd forint profittal zárt, és idén is jó eséllyel milliárdok maradnak a tárban.

Az MTVA 2021 harmadik negyedéves eredménykimutatása szerint idén szeptember végéig 8,1 milliárd forint adózott eredménnyel zárt a közmédia büdzséje. Ez június végén már 10,1 milliárd forintnál is tartott, tehát kétmilliárd forinttal ugyan romlott a mérleg, de még így is bőven nyereségesen üzemel a közmédia. Ehhez persze költségvetési források kellenek: ez az egyéb bevételek soron található 82,3 milliárd forintos összeggel, míg a reklámokból 4,2 milliárd forint folyt be. Ez eddig bőven fedezte a kiadásokat, amelyek jelentős része szolgáltatásokra és bérekre ment el.

Lépj be a Körbe, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a körnek? Lépj be!

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt