Panyi Szabolcs kapta a Soma-díjat a Fudan Egyetemről szóló cikkeiért

Média
2022 január 11., 17:47

Miután tavaly megosztva nyerte el az oknyomozó újságíróknak járó Transparency-Soma-díjat, idén egyedüli díjazottként vehette azt át Panyi Szabolcs, a Direkt36 újságírója a kínai Fudan Egyetem Budapestre tervezett campusáról szóló tényfeltáró cikkeiért, amik a 444-en jelentek meg.

Panyi Szabolcs
photo_camera Panyi Szabolcs Fotó: Besenyei Gergely/AFP

Panyi Szabolcs volt az egyik újságíró, akinek a telefonján megtalálták a Pegasus nevű izraeli kémszoftvert. Korábban háromszor nyerte el a díjat megosztva, most először nyert egyedül is.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.