Budapest vezetése is a médiából tudta meg, hogy megint vizes vb lesz a fővárosban

Budapest
2022 február 07., 15:41
comments 3

A Népszava megkérdezte Kiss Ambrust, a főpolgármester általános helyettesét az újabb budapesti vizes vb-ről, és ezt választ kapta:

„A fővárosi önkormányzattal előzetesen semmilyen formában sem egyeztetett a kormány a vizes világbajnokság megrendezésének átvételéről. Mi is csak a médiából értesültünk a vállalásról."

Kiss Ambrus a lapnak azt mondta: „Fürjes Balázs, Budapest és az agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkár hétfőn a hírek megjelenése után adott rövid tájékoztatást a kormánydöntésről. Tájékoztatása alapján a városvezetésnek, illetve a Fővárosi Közgyűlésnek nincsen formális kötelezettsége a rendezésre irányuló kéréssel kapcsolatban.”

Fukuoka visszalépése után Budapest ugrik be a japán város helyett, június 18. és július 3. között 2017 után megint itt versenyeznek a világ legjobb úszói, vízilabdázói és műugrói. 2017-ben még nem kerülték meg a fővárost, akkor Tarlós István volt a rendezvény fővédnöke, és a Fővárosi Közgyűlés 2015-ben garancialevelet is kiadott a vb-hez.

Orbán Viktor meglengeti a Fina zászlaját Kazanyban 2015-ben.
photo_camera Orbán Viktor meglengeti a Fina zászlaját Kazanyban 2015-ben. Fotó: Orbán Viktor/Facebook

Magyarország a jogdíj nagyjából feléért lehet vb-házigazda – állítja Wladár Sándor, a Magyar Úszószövetség elnöke, aki szerint csak a már meglévő létesítményeket használják, és az óriás-toronyugrást – aminek a romjai sok fejtörést okoztak – nem rendezik meg.

Öt éve a szervező Bp2017 900 milliós veszteséget hozott össze, a cég egykori gazdasági igazgatója ellen hat körözés van kiadva. A kormány korábban a 2025-ös vagy a 2027-es vb-t akarta Budapestre hozni. (Népszava)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.