Visszatért a Putyin-asztal, Orbán után Macront is odaültették a Kremlben

külföld
2022 február 07., 17:15
comments 12

Megérkezett Emmanuel Macron Moszkvába, és Vlagyimir Putyin Orbán Viktorhoz hasonlóan őt is a kishajónyi méretű márványasztalnál fogadta. Orbán még pénteken is az asztalt emlegette, az sem zavarta, hogy Putyin az argentin elnök látogatásakor nem érezte szükségét a fizikai távolságnak (biztosan takarították).

Vlagyimir Putyin Emmanuel Macronnal is csak tisztes távolságból értekezik
photo_camera Vlagyimir Putyin Emmanuel Macronnal is csak tisztes távolságból értekezik Fotó: Szputnyik/AFP

Macron érkezésekor azt mondta, „nem hisz a spontán csodákban”, szerinte a párbeszéd az egyetlen lehetséges módja az európai biztonság és a stabilitás szavatolásának. A francia és az orosz elnök 15:30-kor kezdte meg a négyszemközti tárgyalást, miután az elmúlt két hétben háromszor beszéltek egymással telefonon az Ukrajna körül kialakult feszültségről és az orosz biztonsági garanciaigényekről.

Putyin szóvivője, Dmitrij Peszkov „nagyon fontosnak” nevezte Macron látogatását, de kijelentette, hogy a helyzet „túl bonyolult ahhoz, hogy egyetlen találkozó után határozott áttörést várhassunk”. (MTI, Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.