Visszatért a Putyin-asztal, Orbán után Macront is odaültették a Kremlben

február 7., hétfő 17:15
12

Megérkezett Emmanuel Macron Moszkvába, és Vlagyimir Putyin Orbán Viktorhoz hasonlóan őt is a kishajónyi méretű márványasztalnál fogadta. Orbán még pénteken is az asztalt emlegette, az sem zavarta, hogy Putyin az argentin elnök látogatásakor nem érezte szükségét a fizikai távolságnak (biztosan takarították).

Vlagyimir Putyin Emmanuel Macronnal is csak tisztes távolságból értekezik Fotó: Szputnyik/AFP

Macron érkezésekor azt mondta, „nem hisz a spontán csodákban”, szerinte a párbeszéd az egyetlen lehetséges módja az európai biztonság és a stabilitás szavatolásának. A francia és az orosz elnök 15:30-kor kezdte meg a négyszemközti tárgyalást, miután az elmúlt két hétben háromszor beszéltek egymással telefonon az Ukrajna körül kialakult feszültségről és az orosz biztonsági garanciaigényekről.

Putyin szóvivője, Dmitrij Peszkov „nagyon fontosnak” nevezte Macron látogatását, de kijelentette, hogy a helyzet „túl bonyolult ahhoz, hogy egyetlen találkozó után határozott áttörést várhassunk”. (MTI, Guardian)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt