18

Figyelem, felnőtt tartalom!

Az általad letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek.

Díjnyertes riportfilmet csinált a transzneműségről, aztán a transzfób kormánypropaganda kiszolgálója lett

FILM
2022 február 08., 15:34
comments 31
  • Megrázó riportsorozat készült a 2000-es évek elején az első magyarországi nemi átalakítás történetéről.
  • Gönczi Gábor Idegen testben élek című dokumentumfilmje az RTL Fókusz című magazinműsorának egymást követő epizódjaiból állt össze.
  • A sorozatból készült 22 perces filmvágat 2003-ban elnyerte a társadalmilag legérzékenyebb riportfilmnek járó – az RTL Klub autóbalesetben elhunyt riporteréről elnevezett – első Hégető Honorka-díjat.
  • Gönczi még 2010-ben is büszke volt a riportsorozatra.
  • Most a TV2 arcaként kritikátlanul mondja kamerába a gyakran transz- és homofób kormánypropagandát.
link Forrás

Az Idegen testben élek – ami több mint négy éven keresztül készült – többé-kevésbé feledésbe merült az elmúlt években, egészen mostanáig nem is volt elérhető a nagyközönség számára, pedig a témája a mai Magyarországon nagyon aktuális.

2021-ben a magyar kormánypárt népszavazást kezdeményezett a transzneműségről, azt sugallva, hogy az a dekadens nyugati kultúra elfajzása; egy propaganda által gerjesztett divattermék, ami miatt „megálljt kell parancsolni a nemátalakító műtétek őrületének!”

Ennek a propagandának a képtelenségére mutat rá az Idegen testben élek, azzal, hogy láttatja: milyen hatalmas testi és lelki megpróbáltatásokat vállal, aki megváltoztatná született biológiai nemét. A főszereplő nemi identitása nem hagy számára más választást, mint hogy évtizedeken keresztül folytassa a küzdelmet az önazonosságért, akkor is, ha ez felőrli kapcsolatait, egzisztenciáját, testi és lelki egészségét.

Csatlakozz a Körhöz, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a Körnek? Itt tudsz belépni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.