Etikai vizsgálatot kér a MOB és MOKSZ a Liu Shaolin Sándort kizáró bíróval szemben

sport
2022 február 08., 16:08
comments 5

A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) és a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség (MOKSZ) közös közleményben jelezte, hogy egységesen kiállnak a magyar sportolók mellett, és hivatalosan kezdeményezték a pekingi téli olimpia férfi 1000 méteres gyorskorcsolya-versenyszám bíráskodásának felülvizsgálatát - írja a Nemzeti Sport Online.

A hétfői versenyen a magyar Liu Shaolin Sándor ért célba elsőként, ám később kizárták a versenyből, így mégsem szerezte meg a téli olimpiák történetének első magyar egyéni aranyérmét. A magyar csapat nem hagyta annyiban, óvást nyújtottak be, ezt viszont elutasították. Liu Shaolin Sándor közben pedig már gratulált is a győztesnek.

„Az olimpiai alapelvekkel ellentétes, elfogult bíráskodást a MOB és a MOKSZ elutasítják, egyben felhívják a Nemzetközi Olimpiai Bizottság vezetőit, hogy biztosítsák a tisztességes és az olimpiai mozgalomhoz méltó, elfogulatlan bíráskodást. Célunk a mindenkire vonatkozó szabályok betartatása, valamint a tiszta verseny biztosítása, azzal a céllal, hogy a verseny az indulók között a pályán dőljön el. Az olimpiai alapelvek és a szabályok érvényesülése érdekében a MOB és MOKSZ vezetői hivatalosan kezdeményezték a férfi 1000m versenyszám bíráskodásának felülvizsgálatát, továbbá felhívták a Nemzetközi Olimpiai Bizottságot, hogy kezdeményezzen etikai vizsgálatot a versenyszámban eljáró főbíróval szemben” - áll a mostani közleményben.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.