Bezárult az orosz katonai gyűrű Ukrajna körül, Zelenszkij háborús szózatot intézett a nemzethez

külföld
2022 február 14., 20:07
  • Az USA és Nagy-Britannia szerint a héten zajló, Ukrajna körüli hadgyakorlatokból könnyen katonai támadás lehet.
  • Az ukrán elnök először beszélt hétfő este erről a lehetőségről. Az angolszászok által jelzett, 16-ra feltételezett támadás napjára munkaszünetet rendelt el.
  • Ha lenne is támadás, akkor a legvalószínűbbnek tartott forgatókönyv szerint a kelet-ukrán szakadár területek végső elszakítása volna a célja.

Az USA kormánya pénteken kiszivárogtatta a sajtónak, hogy titkosszolgálatuk információi szerint szerdán, azaz február 16-án indulhat meg az orosz támadás Ukrajna ellen.

Az ukrán kormány hétfő estig azt képviselte, hogy pánikkeltők az orosz támadásról szóló hírek, információik szerint a helyzet veszélyes ugyan, de nincs közvetlen háborús fenyegetés. Hétfő estére azonban változott a helyzet.

Csatlakozz a Körhöz, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a Körnek? Itt tudsz belépni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.