Lavrov: Moszkvát aggasztja a konfliktus kiéleződése a Donyec-medencében

háború
február 18., 12:51
comments 8

Oroszországot nyugtalanítják azok a jelentések, amik szerint a Donyec-medencében hirtelen megugrott a minszki megállapodások által betiltott fegyverekkel elkövetett támadások száma – közölte Szergej Lavrov orosz külügyminiszter Moszkvában.

photo_camera Fotó: Oroszország Külügyminisztériuma/AFP

Lavrov szerint Oroszország törekedni fog arra, hogy az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ) különleges megfigyelő missziója ne titkolja el, hogy az ukrán fegyveres erők felelősek a Donyec-medencei fegyvernyugvás megsértéséért.

Az orosz diplomácia vezetője kihívásnak nevezte, hogy Kijev sorozatban többször is elutasította a donyecki és luhanszki szakadárokkal folytatandó párbeszédet, ami pedig szerinte az ukrajnai rendezés alapjául szolgáló minszki megállapodásokban rögzített kötelessége lenne.

Oroszország közben hadgyakorlatot indított a Kaszpi-tengeren, és nemrég kiutasította az USA nagykövet-helyettesét is, amiért figyelmeztetéseket adott ki a szomszédos Ukrajna lehetséges orosz inváziójáról. Amerika szerint egyébként még nem vonták vissza az orosz csapatokat az ukrán határtól. (MTI)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt