Vlagyimir Zsirinovszkij decemberben február 22-én hajnali 4 órára tette Oroszország felemelkedésének kezdetét

oroszország
február 21., 18:49
comments 36

Az Oroszországi Liberális Demokrata Párt december 27-ei parlamenti beszédének részletét vasárnap tette közzé Twitterén Francis Scarr, a BBC újságírója. A Vlagyimir Zsirinovszkij által akkor elmondottak különösen mély értelmet nyertek azután, hogy az orosz nemzetbiztonsági tanács hétfőn a kelet-ukrajnai szakadár népköztársaságok függetlenségének elismerésére biztatta Vlagyimir Putyin elnököt.

Zsirinovszkij az alábbi beszédrészletben a következőket mondja a Nyugattól kért biztonsági garanciákkal kapcsolatban: „Ha elutasítják, amit kérünk, lehet más a programunk. Hogy milyen, azt majd megérzik. Február 22-én, hajnali 4 órakor. Azt szeretném, hogy a 22-es év békés legyen, de igazat szoktam mondani, 75 éve ezt teszem. Ez nem lesz békés év. Ez egy olyan év lesz, amikor Oroszország ismét nagy országgá emelkedik, és mindenki befogja a pofáját, és tisztelni fogja a hazánkat. Máskülönben ők fogják be a miénket, és előbb a Donbaszban rendezik az orosz ügyet, utána Nyugat-Oroszországban is. Ezért azt javaslom, támogassuk az új irányt az orosz külpolitikában.”

Hogy tévedett-e a dátumot és az időpontot illetően, vagy sem, holnap hajnalban kiderül. Egy-két napot talán igen, hitelt érdemlőnek tűnő információk szerint ugyanis az orosz parlament csak kedden – azaz február 22-én – tárgyalhatja és fogadhatja el a szakadár népköztársaságok elismeréséről, a barátságról, a határokról és a katonai segítségnyújtásról szóló javaslatokat.


Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt