Videós bizonyíték van arra, hogy az oroszok elfoglaltak egy repteret Kijev határában

külföld
2022 február 24., 14:40
comments 15

Matthew Chance, a CNN haditudósítója az imént élőben jelentkezett be az Antonov nemzetközi repülőtérről, amit nemrég foglaltak el az orosz légierő helikopterrel érkező deszantosai.

A repülőtér ilyen közel esik az ukrán fővároshoz:

A videón jól látszanak az elfoglalt reptér környékén tevékenykedő orosz katonák.

Chance elmondja, hogy a bejelentkezése előtt beszélt a katonákkal és azok parancsnokával is. A parancsnok elmondása szerint az orosz légierő egységei elfoglalták az egész repteret és az ott található katonai légibázist is. A céljuk légihíd megteremtése Oroszország és az ukrán főváros között. Az orosz kézre került nemzetközi repülőtér a város határán nem sokkal túl, Kijev központjától durván 25 kilométerre található.

A tudósító azt is elmeséli, hogy a videón látható orosz osztag, amely megengedte, hogy kamerával is kövessék őket az amerikai tévések, a bejelentkezés előtt nem sokkal tűzharcba keveredett. Az ukrán hadsereg honvédő erői lőttek rájuk, akik fogadkoznak, hogy ellentámadást indítva megpróbálják visszafoglalni a repteret.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.