Putyin fokozott készültségre utasította az orosz nukleáris elrettentő erőket

háború
2022 február 27., 13:28
comments 116

A Reuters azt írja, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnök a NATO-országok agresszív kijelentései és „illegitim” szankciói után elrendelte az orosz hadsereg vezetésének, hogy helyezzék készenlétbe a nukleáris elrettentő erőket.

„A nyugati országok nemcsak barátságtalan gazdasági lépéseket tesznek hazánkkal szemben, hanem a nagy NATO-országok vezetői is agresszív kijelentéseket tesznek hazánkkal kapcsolatban. Ezért elrendelem, hogy Oroszország elrettentő erőit különleges szolgálati rendszerbe helyezzék át”mondta az orosz diktátor.

link Forrás

Putyin néhány napja arról beszélt, hogy Oroszország a Szovjetunió összeomlása utáni veszteségek ellenére mára ismét a világ egyik vezető atomhatalma, aki ellene fordul, rettenetes következményekkel szembesülhet.

A Guardian azt írja, nem világos, hogy a „különleges harci szolgálati mód” mit takar. Putyin légelhárító rakétákat és más fejlett rakétarendszereket helyezett el Fehéroroszországban, a flottáját pedig a Fekete-tengerre telepítette, hogy megakadályozza a nyugati beavatkozást Ukrajnában.

Közben az ENSZ atomenergia-ügyi 35 tagú kormányzótanácsa rendkívüli ülést tart Ukrajnáról, mivel négy működő atomerőmű és különféle hulladékkezelő létesítmények vannak az országban, köztük a csernobili, amit az orosz fegyveresek elfoglaltak – írja a Reuters.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.