Oroszország külügyminisztériuma abból indul ki, hogy nem lesz szükség az atomgomb megnyomására

háború
2022 március 02., 17:27
comments 37

Oroszország abból indul ki, hogy az atomgomb megnyomásának forgatókönyvére semmilyen körülmények között nem lesz szükség. Erről a RIA Novosztyi hírügynökség jelentése szerint Marija Zaharova külügyi szóvivő nyilatkozott a kolumbiai W Radiónak. Azt mondta, hogy Oroszország számtalanszor kifejtette már a véleményét ezzel kapcsolatban.

„Alighanem összekevernek bennünket másokkal, talán az Egyesült Államokkal, mi ugyanis soha nem beszéltünk hasonlókról” – ironizált a szóvivő.

Részlet a hadgyakorlatról kiadott hivatalos videóból
photo_camera Részlet a február 19-ei orosz „nukleáris” hadgyakorlatról kiadott hivatalos videóból Fotó: Sputnik via AFP

Vlagyimir Putyin orosz elnök február 24-ei „hadüzenetében” egyebek mellett arról beszélt, hogy aki megpróbálja akadályozni Oroszországot ukrajnai tervei végrehajtásában, az olyan következményekre számíthat, mint történelme során még sohasem, majd néhány nappal a támadás megkezdése után teljes harckészültségbe helyezték az orosz nukleáris elrettentő erőket.

Mindemellett az Ukrajna lerohanása előtti hétvégén Vlagyimir Putyin személyes részvételével tartottak Oroszországban „nukleáris” hadgyakorlatot.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.