Karácsony Orbánnak: Az autóbuszokra is vonatkozzon a 480 forintos hatósági ár!

március 11., péntek 12:54
3

Levelet írt Orbán Viktor Karácsony Gergely, melyben azt kéri, hogy a csütörtök este bejelentett kormányrendeletben foglalt, 480 forintos hatósági üzemanyagár vonatkozzon a közösségi közlekedésben résztvevő autóbuszokra is, ne csak a magyar személygépkocsikra, a 7,5 tonna alatti teherautókra és a mezőgazdasági erőgépekre. Facebook posztjában hozzátette, hogy „miközben mindenkinek az lenne az érdeke, hogy minél többen használják a közösségi közlekedést, a kormány tovább bünteti” a közösségi közlekedés ágazatát.

Karácsony Gergely Fotó: botost/444.hu

„A szolidaritási hozzájárulás megemelésével és a helyi iparűzési adó egy részének kompenzáció nélküli elvonásával a kormányzat eddig is büntette Budapest Főváros Önkormányzatát. Az üzemanyag árának elszállása a rekorder 27%-os adókulcs mellett az állami áfabevételeket növeli, míg a terheket a tulajdonos helyi önkormányzatnak kell viselnie, mindenféle állami segítség nélkül” - írta a miniszterelnöknek a főpolgármester.

Ráadásul Karácsony szerint a kormánynak számtalan más eszköze lenne arra, hogy kezelje ezt a helyzetet, „csak akarat és képesség kellene hozzá”.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt