Európa továbbra is rengeteget fizet Oroszországnak

Lezárt tartalom a Kör tagjainak eu
2022 március 15., 04:57
comments 17

"Mi finanszíruzzuk Oroszország háborúját a megvásárolt gázzal és olajjal" - mondta Finnország miniszterelnöke, Sanna Marin, a múlt heti EU-csúcs egyik szünetében.

"Ha egyik napról a másikra leállna az orosz energia importja, akkor heteken belül áram és fűtés nélkül maradnánk. Hány napig tűrnék az emberek, hogy nem tudnak autóba ülni, hogy eljussanak a munkahelyükre, hogy ne legyen áram az óvodákban, és meddig bírnánk ki, hogy a kórházaink ne működjenek?" - ezt pedig Annalena Baerbock német külügyminiszter nyilatkozta, amikor számon kérték, hogy Németország miért ellenzi az energetikai szektort érintő szankciók bevezetését. Baerbock érvelésével ért egyet többek között a holland és a magyar kormány is.

Egy francia kutatóintézet számításai szerint havonta átlagosan 20 milliárd euróért vesznek az EU-s tagállamok gázt, olajat és szenet Oroszországtól, összesen. Az év végére a tagállamok ezzel a tempóval körülbelül annyit fizetnek ki Oroszországnak, amennyit az orosz jegybank nyugaton befagyasztott eszközei érnek.

Lépj be a Körbe, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a körnek? Lépj be!

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt