Lehet fideszes kisgömböcnek nevezni az 500 milliárdos állami vagyont kapó MCC-t

POLITIKA
2022 március 17., 17:58
comments 1

Jogerősen pert vesztett a Mathias Corvinus Collegium Alapítvány (MCCA) az MSZP-s Molnár Zsolt ellen, aki fideszes kisgömböcnek nevezte a kormány által kitömött alapítványt egy másfél évvel ezelőtti videóban. A 24.hu beszámolója szerint az MCC azért indított pert, mert Molnár videójában a révfülöpi hajókikötőt mutatta, ami – a révfülöpi vitorláskikötővel ellentétben – nem került az alapítvány tulajdonába.

Orbán Balázs, a Mathias Corvinus Collegium (MCC) Alapítvány kuratóriumi elnöke, a Miniszterelnökség parlamenti és stratégiai államtitkára
photo_camera Orbán Balázs, a Mathias Corvinus Collegium (MCC) Alapítvány kuratóriumi elnöke, a Miniszterelnökség parlamenti és stratégiai államtitkára Fotó: Vajda János/MTI/MTVA

A révfülöpi vitorláskikötő átadásáról egyébként egy külön törvénymódosítással döntött a kormány. Az erről a módosításról szóló bizottsági vitára a kormány Orbán Balázst, a Miniszterelnökség államtitkárát küldte, aki egyben a Mathias Corvinus Collegiumot fenntartó alapítvány kuratóriumi elnöke is.

De a bíróság első- és másodfokon is elutasította az alapítvány keresetét és a perköltségek megfizetésére utasította az MCC-t. Az indoklás szerint Molnár a tényekből vont le következtetést, amikor a közleményben az MCC-t a Fidesz háttérintézményének nevezte. Ez egy olyan politikai véleménynyilvánításnak minősül, amely az MCC személyiségi jogát nem sértette. Ugyanezt állapították meg az olyan jelzőknél is, mint a janicsárképző, kisgömböc vagy fideszes lenyúlás.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.