A révfülöpi vitorláskikötőt is megkapja az MCC

gazdaság
2020 október 15., 07:58

Hamarosan szavazhat a parlament arról a törvényről, amit Semjén Zsolt még szeptemberben nyújtott be, és többek között arról szól, hogy a Millenáris Park egy új vagyonkezelő alapítvány tulajdonába kerül. A törvény több másik, kormányközeli alapítványnak átadott ingatlanról is rendelkezik.

Egy frissen benyújtott fideszes módosító szerint pedig még annál is többről, mint ami az eredeti törvénytervezetben szerepelt.

Az újdonságok közül a legérdekesebbnek a révfülöpi vitorláskikötő átadásáról szól. A kikötőt eszerint az MCC, azaz a Mathias Corvinus Collegium kapja meg.

Az MCC óriási támogatásokat kapott a közelmúltban, többek között a kormány áprilisban átadta neki a Mol és a Richter 10-10 százaléknyi részvénycsomagjait.

Villámlás a Balaton fölött Révfülöprõl fotózva.
photo_camera Villámlás a Balaton fölött Révfülöprõl fotózva. Fotó: Mohai Balázs/MTI/MTVA


A tehetséggondozással és oktatással foglalkozó MCC alapítója és kurátora az a Tombor András, aki többek között Habony Árpád hitelezőjeként vált ismertté, illetve a Mészáros Lőrinccel közös cége, az Atmedia értékesíti a közmédia, a TV2 és az ATV reklámidejét is. Pár éve a kormánynak bedolgozó Századvég az MCC-vel közösen alapította meg a Migrációkutató Intézetet.