A bíróság kimondta: a kormánynak ki kell adnia a 35 éves autópályakoncesszióhoz készült számításokat

március 18., péntek 9:05
3

Csütörtökön másodfokon is kimondta a bíróság, hogy nyilvánosságra kell hozni, mi alapján döntött a 35 éves autópálya-koncesszió mellett a kormány. Az ítélet jogerős - írta meg a Szabad Európa. Ezekből kiderülhet, igaz-e, amit a kormány állít, vagyis hogy megérné ez az üzlet az országnak. A dokumentumokat a Transparency International Magyarország perelte ki, az NKI 15 napon belül köteles átadni őket.

Autók az M7-es autópályán a pálya és a 710. számú főút újonnan átadott csomópontjánál Balatonfőkajárnál 2019. november 29-én. Illusztráció: Máthé Zoltán/MTI/MTVA

Hasonlóan 35 évre magánkézbe adná a kormány a teljes magyar hulladékgazdálkodást és szemétszállítást. A Transparency emiatt is perelt, miután közérdekű adatigénylésre nem kaptak dokumentumokat. Ebben az ügyben a bíróság múlt héten, első fokon kimondta, hogy ki kell adni az erre vonatkozó számításokat is, de az NKI fellebbezett, így ez az ítélet még nem jogerős.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt