Koronavírus-számok Magyarországon 9/27/2022
Elhunytak 0 Σ 47 457
Kórházban 0 Σ 923
Fertőzöttek 0 Σ 2 082 750
Tesztek 0 Σ 11 394 556
Oltottak 0 Σ 6 417 738
A legújabb trendek

Az omikron kifoghat Kína szigorú „zéró covid” stratégiáján, mégsem lehet hirtelen változtatni rajta

Lezárt tartalom a Kör tagjainak
március 23., szerda 20:17
1

Jelenleg legalább 40 millió lakosra vonatkozik valamiféle kijárási tilalom Kínában, és majdnem két éve erősen korlátozott a határokon való ki- és belépés. A világ legtöbb országában mostanra már feloldották a járványügyi korlátozásokat, vagy csak minimális óvintézkedés van érvényben. Kínában azonban minden alkalommal a legszigorúbban léptek fel egy-egy újabb hullám első jeleire, még akkor is, ha csak néhány esetről volt szó. Hszi Csin-ping elnök számtalanszor hangoztatta, milyen sikeres a gyors lezáráson, kiterjedt tesztelésen és szigorú határellenőrzésen alapuló módszerük a koronavírussal szemben - sőt, a legsikeresebbnek nevezte az egész világon.

A delta tavalyi megjelenésével azonban egyre többször egyre több várost kellett lezárni, az omikron szubvariánsa, a BA.2 terjedésével pedig kiderülhet, hogy még ez sem lesz elég. Mindezt úgy, hogy a lezárás ott legtöbbször tényleg azt jelenti, hogy a lakást is legfeljebb pár naponta lehet elhagyni bevásárolni - vagy még akkor sem.

Egyre több nagyváros karantén alatt


Lépj be a Körbe, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a körnek? Lépj be!

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt