Oleg Nikolenko: Az, hogy Magyarország vonakodik elismerni Oroszország felelősségét a bucsai atrocitásokért, erősíti Oroszország büntetlenségének érzését

háború
2022 április 07., 10:27
comments 2

„Az, hogy Magyarország vonakodik elismerni Oroszország felelősségét a bucsai atrocitásokért, erősíti Oroszország büntetlenségének érzését, és újabb bűncselekmények elkövetésére ösztönzi. A javaslat, hogy Budapesten tartsanak béketárgyalásokat, cinikusnak tűnik. Ha Magyarország segíteni akar, akkor fejezze be az EU egységének rombolását”

– írta Twitteren Oleg Nikolenko, az ukrán külügyminisztérium szóvivője.

link Forrás

Magyarország vasárnap újra megválasztott kormánya naponta többször hangsúlyozza, hogy ellenzi az Oroszországgal szemben bevezetett szankciókat, és azt is többször elutasították, hogy fegyvereket szállítsanak Ukrajnába.

Orbán Viktor szerdai nemzetközi sajtótájékoztatóján azt is bejelentette, hogy Magyarország kész rubelben fizetni Oroszországnak a gázimportért, miközben ezt más országok elutasították. Orbán azt is közölte, hogy telefonon beszélt Vlagyimir Putyinnal, akit Budapestre hívott, hogy itt tárgyaljanak az ukrán elnökkel, a francia elnökkel és a német kancellárral a tűzszünetről. Azt viszont már nem érezte fontosnak megemlíteni, hogy az orosz elnökkel Bucsáról is beszélgettek, Putyin pedig „a kijevi kormányzat durva és cinikus bucsai provokációjának” minősítette a Bucsában történteket.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.