Kína kitart a szigorú "zéró Covid" stratégia mellett

külföld
2022 április 13., 14:25

Kína továbbra is kitart a szigorú intézkedésekkel járó "zéró Covid" stratégia mellett, jelentette be Hszi Csin-ping kínai elnök szerdán. A cél a fertőzéses napi esetek mielőbbi nullára csökkentése, tette hozzá. A Reuters beszámolója szerint Hszi arról is beszélt, mindenféle konkrétum nélkül, hogy "a korlátozások gazdaságra és társadalomra kifejtett hatását is a lehető legkisebb szintre kell mérsékelni."

A kínai "zéró Covid" stratégia lényege, hogy egyetlen fertőzéses eset megjelenése is szigorú lezárásokat és egy-két hetes karantént von maga után. Jelenleg a 25 millió lakosú Sanghajban a legsúlyosabb a helyzet, bár az elmúlt napon 26 ezer fertőzöttet találtak, a nagyváros vesztegzár alatt van. Bár a hét eleje óta egyes területeken enyhítettek az intézkedéseken, érdemi enyhítést nem éreznek az ott élők, a sanghajiak többségére továbbra is szigorú kijárási tilalom érvényes.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.