A jobbikosok a saját erős jelöltjeikre még hajlandók voltak szavazni, de a közös listára már nem

Lezárt tartalom a Kör tagjainak POLITIKA
2022 április 19., 06:44
comments 95

Volt már szó arról, hogy az összeadás helyett a kivonás működött a választási matekban a mostani április választáson.

  • Az ellenzéki közös lista országosan majdnem 13 százalékponttal szerepelt rosszabbul, mint 2018-ban, amikor még külön-külön indultak ezek a pártok.
  • Ugyanez látható a közös egyéni jelölteknél is. A már összehangoltan induló ellenzéki jelöltek által begyűjtött szavazatok átlaga 12 százalékponttal alacsonyabb a négy évvel ezelőttinél.
  • Vagyis hiába alakult ki lényegben az egy fideszes-egy nem fideszes felállás, ebből nagyobb előnnyel jöttek ki a kormánypárti jelöltek.

Akadtak azért nagy kivételek, kilengések, amikor egy-egy (végül vesztes) jelölt sokkal több szavazatot szerzett, mint a közös pártlista. Ezek a kilengések is azt vélekedést erősítik, hogy a jobbikos szavazók nagy része nem követte a pártját az összefogásba.

Lépj be a Körbe, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a körnek? Lépj be!

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt