Az MSZP részt vesz a parlament alakuló ülésén

POLITIKA
április 28., 10:03
comments 11

Megalakult az MSZP parlamenti frakciója, amelynek vezetője Tóth Bertalan lesz.

„Az ülésen döntés született arról, hogy a szocialista frakció részt vesz az alakuló ülésen, és döntés született arról is, hogy a frakció tagjai részt vesznek a parlamenti bizottsági munkában is. A frakció tagjai képviselni fogják mindazokat, akik Magyarországot igazságos, szabad, szolidáris és klímatudatos hellyé kívánják formálni” - írják a párt közleményében. Tóth helyettesei Gurmai Zita, illetve Harangozó Tamás lesznek.

photo_camera Tóth Bertalan Fotó: PETER KOHALMI/AFP

Az MSZP-vel ellentétben a Momentum öt feltételhez kötötte az alakuló ülésen való részvételt, ilyen többek közt, hogy a Fidesz ne nyúlhasson bele egyedül a választási törvénybe, és hogy válasszanak konszenzusos vezetőket a közmédia élére. Hollik István, a Fidesz kommunikációs igazgatója válaszul azzal fenyegetett, hogy „aki nem az alakuló ülésen teszi le az esküt, nem viselhet tisztséget az Országgyűlésben”.

Mostanáig csak az LMP jelezte az ellenzéki pártok közül, hogy nem csatlakozik a Momentum bojkottjához, mondván, „nevetséges lenne”.

Távolmaradásra biztat viszont Hadházy Ákos képviselő, „hiszen ott az új parlament vita nélkül dönt a választási bizottság beszámolójáról és fogadja el, hogy minden a legnagyobb rendben volt a választással”. Szerinte parlamenti tisztségeket sem szabad elfogadni - szerdán többek közt erről is vitatkozott a 444 stúdiójában Jámbor Andrással, aki a Párbeszéd frakciójának tagja lesz.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt