Jobban kedvelik a fideszesek Putyint, mint a nyugati vezetőket

Lezárt tartalom a Kör tagjainak POLITIKA
május 10., 4:04
comments 57

Nemcsak általában a nemzetközi nagyhatalmak, de vezetőik megítélése is nagyban függ a válaszadók politikai elkötelezettségétől - ez is kiderül abból a kutatásból, amit a 444 megbízásából a Medián Közvélemény- és Piackutató Intézet készített április 26. és április 30. között.

A felmérés első adatsora alapján az volt megállapítható, hogy a politikai orientáció alapvetően határozza meg az emberek nemzetközi környezetről alkotott véleményét. A kutatás második része azt mutatja, hogy

a nemzetközi üzleti és politikai szereplők megítélésében még inkább meghatározó az, hogy a magyarok melyik belpolitikai oldallal szimpatizálnak.Ha a nemzetközileg ismert személyek átlagpontszámait vizsgáljuk, Vlagyimir Putyin orosz elnök összességében nagyon népszerűtlennek látszik a magyarok körében:

Ha azonban a belpolitikai szimpátia szerint elemezzük Putyin megítélését, láthatóvá válik, hogy a kormánypártiak nincsenek egyöntetűen rossz véleménnyel az orosz elnökről.

Vásárolj előfizetést most féláron!

Akár 1000 forint alatt csatlakozhatsz, és olvashatod valamennyi cikkünket.

Már tagja vagy a körnek? Lépj be!

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt