Jobban kedvelik a fideszesek Putyint, mint a nyugati vezetőket

POLITIKA
2022 május 10., 04:04

Nemcsak általában a nemzetközi nagyhatalmak, de vezetőik megítélése is nagyban függ a válaszadók politikai elkötelezettségétől - ez is kiderül abból a kutatásból, amit a 444 megbízásából a Medián Közvélemény- és Piackutató Intézet készített április 26. és április 30. között.

A felmérés első adatsora alapján az volt megállapítható, hogy a politikai orientáció alapvetően határozza meg az emberek nemzetközi környezetről alkotott véleményét. A kutatás második része azt mutatja, hogy

a nemzetközi üzleti és politikai szereplők megítélésében még inkább meghatározó az, hogy a magyarok melyik belpolitikai oldallal szimpatizálnak.Ha a nemzetközileg ismert személyek átlagpontszámait vizsgáljuk, Vlagyimir Putyin orosz elnök összességében nagyon népszerűtlennek látszik a magyarok körében:

Ha azonban a belpolitikai szimpátia szerint elemezzük Putyin megítélését, láthatóvá válik, hogy a kormánypártiak nincsenek egyöntetűen rossz véleménnyel az orosz elnökről.

Csatlakozz a Körhöz, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a Körnek? Itt tudsz belépni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.