Telex: Lázár minisztériumához kerülhet Budapest fejlesztése

Budapest
2022 május 16., 17:29
comments 3

A Telex.hu információi szerint Fürjes Balázs pár napja bejelentette a Budapesti Fejlesztési Központban, hogy a fővárosi fejlesztéseket koordináló állami szerv az új kormányban a Miniszterelnökség alól Lázár János új, építésekért és beruházásokért felelős minisztériuma alá kerül.

Ez a portál forrásai szerint azt is jelentheti, hogy a BFK az eddigi formájában megszűnik, Lázár János ugyanis korábban többször beszélt arról, hogy a vidék fejlesztését sokkal fontosabbnak gondolja a fővárosénál. A cikk arra is emlékeztet, hogy Tarlós István, Budapest korábbi főpolgármestere egy éve azt mondta, hogy Lázár János sosem szerette Budapestet. Ezen kívül a kormány úgy gondolhatja, hogy Budapest nélkül is meg tudta szerezni a kétharmados többséget, ezért nem prioritás a főváros fejlesztése.

A változás leginkább a BFK által belengetett nagy közlekedési fejlesztéseket érintheti majd, a kormányzati presztízsberuházásokat, például a Liget-projektet vagy a várban zajló építkezéseket nem.Ahogy korábban írtuk, az új Orbán-kormányban legalább hét gazdasági területtel foglalkozó minisztérium lesz, így a budapesti uniós fejlesztések furcsa konstrukcióban működhetnek majd: a projektek finanszírozása Navracsics Tibor területfejlesztésért és az uniós források felhasználásáért felelős minisztériumához tartozik majd, de a projektekről Lázár János dönthet.

Lázár János a portál megkeresésére később ígért választ, Fürjes Balázs pedig azt válaszolta, hogy neki és a kormánynak Budapest, a nemzet fővárosa mindig is szívügye volt és az is marad, a portált félretájékoztatták.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt