Egy nap kiderül, mivel zsarolnak az oroszok - üzente Orbánnak a Néppárt külügyi szóvivője

külföld
2022 június 01., 21:11
comments 23

Bár Navracsics Tibor éppen ma próbált barátkozni a Fidesz egykori pártcsaládjával, az Európai Néppárttal, a jelek szerint nem lesz könnyű dolga. Mert szintén mai hír, hogy ismét keresztbe próbál feküdni a magyar kormány az oroszok elleni újabb EU-s szankcióknak. Nem az olaj miatt, mert azt már kibulizták, hogy Magyarország felmentést kapjon az olajembargó alól.

Hanem azért, mert az EU befagyasztaná az orosz ortodox egyházat vezető Kirill pátriárka vagyonát. Az egyházfő Putyin feltétlen támogatója és tanácsadója, és kiáll az oroszok által indított háború mellett is.

Szerdán reggel kellett volna az uniós nagyköveteknek végleges formába önteniük a szankciós csomagot, de sajtóhírek szerint ekkor jelezte a magyar nagykövet, hogy nem tartja elfogadhatónak, hogy Kirill rajta van a listán. A tárgyalás emiatt félbeszakadt.

Erre üzente a Néppárt frakciójának külügyi szóvivője, hogy szégyellje magát Orbán, amiért kiáll az orosz diktátor háborús bűneit védő Kirill mellett, és egy nap majd kiderül, hogy mivel zsarolják az oroszok a magyar miniszterelnököt. Ami történik, az pedig rettenetesen kínos a szabadságszerető magyar népnek.

Hogy Gahler nem a magánvéleményét fogalmazta meg, ezt jelzi, hogy az Európai Néppárt frakciója retwittelte a posztot.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt