Egy nap kiderül, mivel zsarolnak az oroszok - üzente Orbánnak a Néppárt külügyi szóvivője

külföld
2022 június 01., 21:11
comments 23

Bár Navracsics Tibor éppen ma próbált barátkozni a Fidesz egykori pártcsaládjával, az Európai Néppárttal, a jelek szerint nem lesz könnyű dolga. Mert szintén mai hír, hogy ismét keresztbe próbál feküdni a magyar kormány az oroszok elleni újabb EU-s szankcióknak. Nem az olaj miatt, mert azt már kibulizták, hogy Magyarország felmentést kapjon az olajembargó alól.

Hanem azért, mert az EU befagyasztaná az orosz ortodox egyházat vezető Kirill pátriárka vagyonát. Az egyházfő Putyin feltétlen támogatója és tanácsadója, és kiáll az oroszok által indított háború mellett is.

Szerdán reggel kellett volna az uniós nagyköveteknek végleges formába önteniük a szankciós csomagot, de sajtóhírek szerint ekkor jelezte a magyar nagykövet, hogy nem tartja elfogadhatónak, hogy Kirill rajta van a listán. A tárgyalás emiatt félbeszakadt.

Erre üzente a Néppárt frakciójának külügyi szóvivője, hogy szégyellje magát Orbán, amiért kiáll az orosz diktátor háborús bűneit védő Kirill mellett, és egy nap majd kiderül, hogy mivel zsarolják az oroszok a magyar miniszterelnököt. Ami történik, az pedig rettenetesen kínos a szabadságszerető magyar népnek.

link Forrás

Hogy Gahler nem a magánvéleményét fogalmazta meg, ezt jelzi, hogy az Európai Néppárt frakciója retwittelte a posztot.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.