44 EP-képviselő kéri levélben Orbánt, hogy álljon a történelem jó oldalára

háború
2022 június 14., 19:20
comments 23

Több tucat EP-képviselő, köztük néppárti politikusok kérik levélben Orbán Viktortól, hogy ne ukránok élete árán valósítsa meg saját politikai érdekeit - írja a Szabad Európa.

Orbán Viktor Brüsszelben május 30-án.
photo_camera Orbán Viktor Brüsszelben. Fotó: Bart Maat/ANP via AFP

„Arra kérünk, hogy állj a történelem jó oldalára a magyar emberekkel együtt, akik egyértelműen szolidárisak Ukrajnával. Arra kérünk, hogy viselkedj valódi európaiként” – áll a levélben.

A képviselők nem értik, hogy Orbán miért igyekezett lassítani az orosz kormány elleni hatodik szankciós csomag elfogadását, megtörni az uniós egységet és gyengíteni a szankciókat. Elvárják ugyanis, hogy amikor a demokratikus világ egységes Ukrajna és az ukrán emberek támogatásában, akkor a magyar miniszterelnök és kormánya is tegyen így.

Szerintük azonban Orbánnak eddig fontosabbak voltak a gazdasági előnyök és személyes politikai érdekei, mint az ukránok élete.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.