A Wizz Air szerint is magasabb repülőjegyárakat hozhat az extraprofitadó

repülés
2022 június 14., 11:25
comments 1

Az extraprofitadó és az üzemanyagárak növekedése miatt a jövőben a viteldíjak várhatóan emelkedni fognak – közölte a Wizz Air a hvg.hu-val. „A repülőjegyárak azonban dinamikusan változnak, és mint mindig, ezután is elsősorban a kereslet és a kínálat határozza meg azok alakulását” – fogalmaztak a lapnak.

A Wizz Air szerint az utasonként számított adó bevezetése „nemcsak magasabb viteldíjat jelenthet, de a légitársaságokra rótt extra teher tovább lassítja a régóta várt fellendülést is, nemcsak a Wizz Air, hanem a gazdaság egésze számára”.

A légitársaság ezzel együtt úgy döntött, a korábban megvásárolt jegyek esetében nem hárítja át az utasaira a jogszabályban meghatározott összeget.

Orbán Viktor miniszterelnök június elején jelentette be, hogy a légi forgalmat terhelő extraprofitadót vezetnek be. Ennek összege az európai országokba indulók esetében 3900 forint. Az intézkedés július 1-jével lép érvénybe.

A fapadosok közül a Ryanair már korábban bejentette, hogy „a különadó több, mint ostobaság”, mire a kormány közölte, hogy fogyasztóvédelmi vizsgálatot indít. Az easyJet szintén a hvg.hu-nak hétfőn azt írta, „a jövőbeli járatokról szóló döntéseiknél a mostani adó hatásait is figyelembe fogják venni”.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.