Zelenszkij: Történelmi jelentőségű hét következik

háború
2022 június 20., 4:25

„1991 óta kevés olyan életbe vágó döntés született Ukrajnával kapcsolatban, mint amit ezen a héten várunk” - mondta késő esti videóüzenetében Volodimir Zelenszkij ukrán elnök. Szerinte „történelmi jelentőségű hét előtt állunk”, mivel az EU-s tagállamok is rábólinthatnak Ukrajna tagjelölti státuszára, amit az Európai Bizottság múlt hét óta hivatalosan támogat.

Zelenszkij szerint az orosz hadsereg intenzívebben fog támadni ezen a héten, demonstratív jelleggel, ami „nemcsak Ukrajna, hanem más európai országok ellen is irányul”.

Azt mondta, az oroszok egyesítik erőiket Zaporizzsja térségében, Harkiv irányába, és ismét célba vették az üzemanyag-ellátást. „Erre is válaszolni fogunk”

photo_camera Zelenszkij elnök Mikolajivban 2022. június 18-án Fotó: HANDOUT/AFP

Ahogy vasárnapi összefoglalónkban írtuk, az ország keleti részén, Szeverodonecknél már-már állóháború zajlik, miközben az ukránok attól tartanak, az északon mozgolódó oroszok ismét veszélyesen közel kerülhetnek Harkivhoz. Az ukránok szerint ugyanakkor csapataik megközelítették a háború eleje óta orosz kézen lévő Herszon városát.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt