Ha Orbán azért használt butatelefont, mert azt nehezebb lehallgatni, akkor ideje váltania

Lezárt tartalom a Kör tagjainak
június 21., kedd 18:40
15

Mosolyogva nyomkodta ósdi mobilját a wolverhamptoni angol-magyar válogatott focimeccsen a lelátón Orbán Viktor – írta a Blikk, és fotót is közölt a butatelefonozó kormányfőről. A magyar miniszterelnök aztán kedden maga posztolt egy képet a Facebookján arról, hogy Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hívja. Ezen szintén egy ősöreg Nokia látható. Egészen pontosan a cég 2009-ben piacra dobott 6700 Classic modelje, amire a 2010-es évek elején váltott még ósdibb, még internetkapcsolattal se rendelkező Nokia 6300-asáról.

Egy 2020 áprilisi, egy akkor májusi, egy idén májusi és egy mostani fotó Orbán Facebookján a miniszterelnök állítólagos telefonjairól. Fotó: Orbán Viktor/Facebook

Orbán Facebookos posztjai közt böngészve egy Iphone is előkerül, ám a mozgóképes bizonyíték alapján az okostelefont nem tartja magánál, azt munkatársai kezelik:

A legfőbb közjogi méltóságok közül Orbánhoz hasonlóan Kövér László egykori titkosszolgálati miniszter is butatelefont használ. Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke Orbán butatelefon-rajongását azzal magyarázta, hogy a miniszterelnök ragaszkodik a jól bevált dolgokhoz. A Blikk szerint emellett az állhat még fura telefonválasztása hátterében, hogy tart a lehallgatástól. A lap „nehezen lehallgathatónak” minősíti az ósdi készüléket.

Lépj be a Körbe, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a körnek? Lépj be!

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt