Ha Orbán azért használt butatelefont, mert azt nehezebb lehallgatni, akkor ideje váltania

TECH
2022 június 21., 18:40

Mosolyogva nyomkodta ósdi mobilját a wolverhamptoni angol-magyar válogatott focimeccsen a lelátón Orbán Viktor – írta a Blikk, és fotót is közölt a butatelefonozó kormányfőről. A magyar miniszterelnök aztán kedden maga posztolt egy képet a Facebookján arról, hogy Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hívja. Ezen szintén egy ősöreg Nokia látható. Egészen pontosan a cég 2009-ben piacra dobott 6700 Classic modelje, amire a 2010-es évek elején váltott még ósdibb, még internetkapcsolattal se rendelkező Nokia 6300-asáról.

Egy 2020 áprilisi, egy akkor májusi, egy idén májusi és egy mostani fotó Orbán Facebookján a miniszterelnök állítólagos telefonjairól
photo_camera Egy 2020 áprilisi, egy akkor májusi, egy idén májusi és egy mostani fotó Orbán Facebookján a miniszterelnök állítólagos telefonjairól. Fotó: Orbán Viktor/Facebook

Orbán Facebookos posztjai közt böngészve egy Iphone is előkerül, ám a mozgóképes bizonyíték alapján az okostelefont nem tartja magánál, azt munkatársai kezelik:

link Forrás

A legfőbb közjogi méltóságok közül Orbánhoz hasonlóan Kövér László egykori titkosszolgálati miniszter is butatelefont használ. Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke Orbán butatelefon-rajongását azzal magyarázta, hogy a miniszterelnök ragaszkodik a jól bevált dolgokhoz. A Blikk szerint emellett az állhat még fura telefonválasztása hátterében, hogy tart a lehallgatástól. A lap „nehezen lehallgathatónak” minősíti az ósdi készüléket.

Csatlakozz a Körhöz, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a Körnek? Itt tudsz belépni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.