Visszavonulnak az ukránok Szeverodoneckből

június 24., péntek 6:01
4

Nincs értelme csak azért ott maradni, hogy ott maradjunk - röviden ezzel indokolta Szerhij Hajdaj, Luhanszk megye ukrán katonai közigazgatásának vezetője a Telegramon, miért vonulnak vissza az ukrán katonák Szeverodoneckből. Szerinte értelmetlen fenntartani a pozícióikat, amikor ilyen mértékben növekszik a halottak száma.

Olekszij Aresztovics, Volodimir Zelenszkij főtanácsadója már szerdán arról beszélt, hogy „félelmetes végkifejletéhez” közelít a szeverodonecki csata. Mióta az orosz tüzérség lerombolta a Donyec hídjait, az ukrán alakulatok csak nagyon veszélyes és szűkös utakon tudták elhagyni a várost.

Ukrán katonák Szeverodoneckben Fotó: STRINGER/REUTERS

Hajdaj szerint a város lakóépületeinek 90 százaléka megsérült, vagy teljesen lerombolták. Liszicsanszknál, az utolsó, teljesen ukrán ellenőrzés alatt álló luhanszki városnál viszont sikerült visszaverni az orosz támadást, és az ukránok visszafoglaltak egy Mikolajivka nevű falut is.

A katonai közigazgatás vezetője csütörtökön arról beszélt, hogy a bekerítés elkerülése érdekében Liszicsanszknál is elrendelhetik a csapatok visszavonását. Az orosz erők csütörtökön folytatták előretörésüket a város felé, amit déli irányból már nagyon megközelítettek.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt