Csökken az olaj ára

július 12., kedd 13:53
1

Meredeken esik az olajár azokra a félelmekre, hogy a koronavírus-fertőzés növekedése Kínában újabb lezárásokhoz vezet, és ez visszaveti az üzemanyagkeresletet az ázsiai országban, amely a világ legnagyobb szénhidrogén-importőre.

A PetroChina egyik benzinkútja Délkelet-Kínában 2021. július 12-én. Fotó: cnsphoto/Imaginechina via AFP

A kínai hatóságok az új koronavírusos esetek növekedéséről számoltak be, és közölték, hogy lépéseket tesznek a fertőzés terjedésének megfékezésére.

„A globális recessziótól való növekvő félelem és a kőolaj iránti kínai kereslet esetleges visszaesése gyengíti a kőolaj árát” – mondták az Eurasia Group elemzői.

A piac emellett Joe Biden amerikai elnök szaúd-arábiai látogatására is vár. Biden várhatóan találkozik Mohamed bin Szalmán szaúdi koronaherceggel és más arab vezetőkkel Egyiptomból, Jordániából és az Egyesült Arab Emírségekből.

Röviddel 14:30 után az északi-tengeri Brent olajfajta ára hordónként 4,37 dollárral (4,08 százalékkal) 102,70 dollárra csökkent. A nyugati féltekén irányadó WTI amerikai könnyűolajfajta ára hordónként 4,58 dollárral (4,40 százalékkal) 99,51 dollárra süllyedt.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt