Csökken az olaj ára

energia
2022 július 12., 13:53

Meredeken esik az olajár azokra a félelmekre, hogy a koronavírus-fertőzés növekedése Kínában újabb lezárásokhoz vezet, és ez visszaveti az üzemanyagkeresletet az ázsiai országban, amely a világ legnagyobb szénhidrogén-importőre.

A PetroChina egyik benzinkútja Délkelet-Kínában 2021. július 12-én.
photo_camera A PetroChina egyik benzinkútja Délkelet-Kínában 2021. július 12-én. Fotó: cnsphoto/Imaginechina via AFP

A kínai hatóságok az új koronavírusos esetek növekedéséről számoltak be, és közölték, hogy lépéseket tesznek a fertőzés terjedésének megfékezésére.

„A globális recessziótól való növekvő félelem és a kőolaj iránti kínai kereslet esetleges visszaesése gyengíti a kőolaj árát” – mondták az Eurasia Group elemzői.

A piac emellett Joe Biden amerikai elnök szaúd-arábiai látogatására is vár. Biden várhatóan találkozik Mohamed bin Szalmán szaúdi koronaherceggel és más arab vezetőkkel Egyiptomból, Jordániából és az Egyesült Arab Emírségekből.

Röviddel 14:30 után az északi-tengeri Brent olajfajta ára hordónként 4,37 dollárral (4,08 százalékkal) 102,70 dollárra csökkent. A nyugati féltekén irányadó WTI amerikai könnyűolajfajta ára hordónként 4,58 dollárral (4,40 százalékkal) 99,51 dollárra süllyedt.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.