Kétszáz bázisponttal emelte az alapkamatot a jegybank

gazdaság
2022 július 12., 11:28

A várakozásoknak megfeleően leszűkítette az irányadó alapkamat és az egynapos betéti kamat közti eltérést a jegybank monetáris tanácsa, miután keddi, rendkívüli kamatdöntő ülésén kétszáz bázisponttal, 9,75 százalékra emelte az alapkamatot.

Az egynapos betét kamata 9,5 százalék, az egynapos hitel kamata 12,25 százalékra nőtt.

A jegybanki bejelentés után az időközben már 414 forint fölé emelkedett euróárfolyam esésnek indult, jelenleg 410,4 forinton áll. Az erősödés talmi, az árfolyam jelenleg is 0,8 százalékkal gyengébb, mint hétfőn záráskor volt. (Via Portfolio 1, 2)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.