Deutsch Tamás: Megállítjuk Gyurcsányt és a baloldalt Brüsszelben is

POLITIKA
2022 július 26., 18:50
comments 48

Április 3-án Magyarországon sikerült megállítanunk Gyurcsányt és a baloldalt, meg fogjuk őket állítani Brüsszelben is – mondta Deutsch Tamás, a Fidesz EP-képviselője a videójában, amiben arra reagált, hogy Dobrev Klára, a DK EP-képviselője levélben fordult az Európai Parlamenthez.

link Forrás

Gyurcsány napok óta arról beszél, hogy készülnek, „a durváskodó és agresszív megnyilvánulásai mind arról szólnak, valamire készülnek” – mondja Deutsch.

A fideszes politikus azt mondja, kiderült, Gyurcsány Ferenc és emberei arra készülnek, hogy megakadályozzák az Európai Bizottság és Magyarország megállapodását, a magyar baloldal arra készül, hogy megakadályozza, hogy a magyarok hozzájuthassanak a nekik járó uniós forrásokhoz.

Deutsch azt mondja, született egy levél, „no nem Tatjána írt levelet Anyeginnek, hanem Klára, Gyurcsány Ferenc felesége, Dobrev Klára küldött levelet az Európai Parlamentnek és ebben a rágalmakkal teli feljelentő levélben nem kevesebbről van szó, mintsem hogy Gyurcsányék azt fejtegetik, hogy mi magyarok továbbra se kapjuk meg a nekünk járó uniós fejlesztési pénzeket”.

A baloldal vezére, Gyurcsány Ferenc azt akarja, hogy a magyar emberek ne kapják meg az uniós forrásokat, „kiderült, arra készülnek, hogy minden eszközzel: hazugságokkal, rágalmakkal, hazájuk elleni áskálódással megakadályozzák, hogy a magyar polgárok hozzájuthassanak a nekik járó uniós forrásokhoz” – mondja Deutsch.

Bár Deutsch rágalmakról és hazugságokról beszél, valójában arról lehet szó, hogy a DK minden EP-képviselőnek elküldte Orbán Viktor hétvégi fajelméleti fejtegetését, ami Deutsch Tamás angol nyelvű összefoglalójából valamiért kimaradt.

A miniszterelnök Tusványoson arról beszélt, hogy Európának az a része, ahol a népek összekeverednek az Európán kívül érkezőkkel, az „kevert fajú világ”, mi viszont a Kárpát-medencében „nem vagyunk kevert fajúak”, és „nem akarunk kevert fajúvá válni”. Orbán szerint eljön majd az idő, amikor „a nyugati határainknál majd meg kell állítani” azokat, akiket „nem akarunk beengedni – Schengen ide, Schengen oda”. Ezzel elég világosan utalt arra, hogy valamikor majd nem azt kell nézni a határon, hogy valaki EU-s állampolgár-e, vagy jogszerűen tartózkodik-e az EU-ban, hanem azt, hogy milyen származású.

A Fidesz a választás előtt még arról posztolt, hogy azért kell rájuk szavazni, „hogy senkinek ne kelljen többet gyurcsányozni”, de az újabb kétharmad után is gyurcsányoznak.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.