Orbán: „A magamfajták esetében a rasszizmus ab ovo ki van zárva”

POLITIKA
2022 július 26., 13:48
comments 56

„A miniszterelnök a levelet megkapta. Tudomásul vette”

– válaszolta Havasi Bertalan az ATV-nek, miután arról érdeklődtek, Orbán Viktor elfogadja-e Hegedüs Zsuzsa lemondását.

photo_camera Fotó: Németh Dániel/444

Hegedüs a lemondást a tusnádfürdői beszédben elhangzottakkal indokolta, hogy az „az összes alapértékével ellentétes beszéd” volt. Azt írta: „Nem tudom, hogy’ nem vetted észre, hogy a korábbi migráns- és Európa-ellenességből egy Goebbels-hez méltó, tiszta náci szöveget adsz elő, amikor, szokásod szerint átolvastad a beszédet. De ettől, a tény súlyossága miatt, még közel 20 éves barátságunk okán sem tudok ezúttal eltekinteni.”

Orbán Balázs államtitkár kirakta a Facebookra Orbán Viktor válaszlevelét, ami így szól:

„Kedves Zsuzsa!

Te sem gondolhatod komolyan, hogy húsz év közös munka után rasszizmussal vádolj engem. Te tudod a legjobban, hogy Magyarországon az antiszemitizmus és a rasszizmus ügyében kormányom a zéró tolerancia politikáját követi.

Ezer éve ismerjük egymást. Tudhatod, hogy fölfogásom szerint a Jóisten minden embert a saját képmására teremtett. Ezért a magamfajták esetében a rasszizmus ab ovo ki van zárva.

Döntésedet egyébként sajnálom. Tudomásul veszem.”

link Forrás

Deák Dániel megafonos propagandista Facebook-oldalán a lemondás hírére ez jelent meg:

photo_camera Forrás: Deák Dániel/Facebook

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.