Klímadráma: Kongóban olajcégek vehetnek esőerdőt

Lezárt tartalom a Kör tagjainak
július 28., csütörtök 4:17
4

A New York Times drámai környezetpusztítási hírről számolt be: globális változás folyik, a fosszilis tüzelőanyagokért tülekedő világ visszavonul a klímaváltozás elleni küzdelemben.

Ennek egyik példája, hogy a Föld egyik legnagyobb őserdőjének otthont adó Kongói Demokratikus Köztársaság hatalmas mennyiségű földet bocsát árverésre, hogy „az olajbefektetések új célpontjává” váljon.

A hónap végén árverésre bocsátandó olaj- és gázblokkok benyúlnak a Virunga Nemzeti Parkba, a világ legfontosabb gorillarezervátumába, illetve olyan trópusi tőzeglápokra is belógnak, amik hatalmas mennyiségű szenet tárolnak, távol tartva azt a légkörtől, feltartóztatva a globális felmelegedést.

„Ha ezeken a területeken kőolaj-kitermelésre kerül sor, globális klímakatasztrófára kell számítanunk, és mindannyian csak tehetetlenül figyelhetjük” – mondta Irene Wabiwa, aki a kinshasai Greenpeace kongói-medencei erdőkampányát felügyeli.

Meg akarták menteni az erdőket

Lépj be a Körbe, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a körnek? Lépj be!

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt