Oroszország londoni nagykövetsége a Twitteren ábrándozik az Azov-zászlóalj tagjainak felakasztásáról

háború
július 30., 18:54
comments 11

„Az Azov harcosai kivégzést érdemelnek, de nem kivégzőosztag általi halált, hanem akasztást, mert nem igazi katonák. Megalázó halált érdemelnek.”

Ezt a szöveget Oroszország londoni nagykövetsége posztolta a Twitteren pénteken. Egy olyan videóhoz írták oda felvezetésül, amelyben állítólagos mariupoli lakosok mutatják meg szétbombázott házukat. A videó szerint természetesen az ukrán Azov-zászlóalj lőtte szét a lakónegyedet.

A Twitter azóta jelezte a posztnál, hogy az megsértette a gyűlöletkeltő magatartás tiltására vonatkozó szabályokat, de a tweet közérdekből továbbra is elérhető maradhat.

Hogy mi az az Azov-zászlóalj, arról Csurgó Dénes írt hosszabban a 444-en. Egy olyan szélsőjobboldali milíciáról van szó, amely a kelet-ukrán harcok során az ország Nemzeti Gárdájának része lett. A legnagyobb figyelmet akkor kapta, amikor a mariupoli Azovstal üzemben hetekig kitartottak a támadó orosz hadsereggel szemben.

photo_camera Az Azov-zászlóalj katonái még márciusban. Fotó: SERGEY BOBOK/AFP

Andrij Jermak, az ukrán elnök kabinetfőnöke az akasztós tweet kapcsán azt mondta, hogy „Oroszország egy terrorista ország".

„A 21. században csak vademberek és terroristák mondhatják diplomáciai szinten, hogy bárki megérdemli azt, hogy a semmiért akasztással végezzék ki. Az orosz kormány államilag támogatja a terrorizmust. Mi kell ennél több bizonyíték?" - mondta.

(BBC)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt