Egy osztrák lap szerint megölték Darja Dugina feltételezett gyilkosát

háború
2022 augusztus 28., 16:23
comments 29

Állítólag tizenhét késszúrással végeztek az ukrán Natalja Vovkkal – írja a Hvg.hu –, aki orosz vádak szerint egy autóba rejtett pokolgéppel megölte Moszkva közelében Darja Duginát, a nacionalista orosz filozófus, Alekszandr Dugin lányát. Az állítólagos bosszúról az Express című osztrák lap számolt be.

A Hvg.hu cikke szerint a 43 éves Vovk kezében egy cédula volt, de az Express arról nem számolt be, hogy mi volt erre írva, és azt sem lehet tudni, hogy pontosan hol történt a gyilkosság.

Orosz források szerint Vovk néhány nappal a Dugina elleni merénylet után jelent meg Ausztriában, miután Észtországon keresztül hagyta el Oroszországot. Az Express azt írta, Vovkra egy bérelt lakásban találtak rá, de egyelőre azt sem tudni, hol tartózkodik a nő 12 éves lánya, aki elkísérte őt Oroszországba is.

photo_camera Alekszandr Dugin Darja Dugina temetésén Fotó: KIRILL KUDRYAVTSEV/AFP

Az orosz szövetségi biztonsági szolgálat, az FSZB augusztus 22-én gyanúsította meg az ukrán állampolgárságú Natalja Vovkot Darja Dugina meggyilkolásával. Az FSZB szerint Vovk július 23-án érkezett Oroszországba a lányával, és abban a házban bérelt lakást, ahol Dugina lakott. A szolgálat azt állította, hogy az ukrán nő által használt Mini Cooperen oroszországi belépéskor a donyecki szakadár köztársaság rendszáma volt, amit később kazah, az ország elhagyásakor pedig ukrán rendszámra cserélt le.

Darja Duginát az autójára erősített bomba ölte meg múlt szombaton, Ukrajna minden szóba jöhető fórumon tagadta, hogy köze lenne a történtekhez.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.