Egy év alatt 7,4 milliárdot bukott a Vodafone

üzlet
2022 szeptember 01., 09:45
comments 22

Súlyos veszteséggel zárta a Vodafone Magyarország a 2021 és 2022 áprilisa közti üzleti évet, írja a hvg.hu. A cég 7,4 milliárd forint mínuszt termelt, míg egy évvel korábban 1,4 milliárd volt a veszteség. Bár a nettó árbevétel növekedett, a többi bevétel jelentősen csökkent.

photo_camera Fotó: JAKUB PORZYCKI/NurPhoto via AFP

Augusztusban derült ki, hogy az állam és a Mészáros Lőrinc vonzáskörzetéből kinőtt, állami hátszéllel felfuttatott 4iG Zrt.-vel közösen 715 milliárd forintért megvásárolja a Vodafone-t. Ennyiből kijönne például a pedagógusok bérrendezése.

Ahogy elemzésünkben írtuk: Több lesz ez, mint állami mobilcég, Orbán saját maga köré építi az új magyar távközlési óriást.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.