444. oldal #5: Nyáry Krisztián: eddig bírta a könyvpiac, jelentősen drágulnak a könyvek ősztől

podcast
  • Link másolása
  • Facebook
  • X (Twitter)
  • Tumblr
  • LinkedIn

Az infláció, a forint gyengülése és a kata-változások miatt nemcsak a könyvkiadásban dolgozókra, de a vásárlókra is kemény idők jönnek. A 444. oldalban Nyáry Krisztiánnal, a Líra kreatív igazgatójával beszélgettünk a könyvpiac helyzetéről.

Kevésbé sokszínű könyvkínálat, kevesebb vásárló, drágább könyvek, egzisztenciálisan ellehetetlenülő szerkesztők, illusztrátorok, műfordítók. Egyre több lesz a puhaborítós könyv, és az, ami eddig a “lélektani” 4.900 forintba került, hamarosan 6500-7000 forint lehet. Nagyjából ilyen tendenciákra kell számítanunk a közeljövőben, mondja Nyáry Krisztián, író, a Líra kreatív igazgatója.

A 444. oldal legújabb adásából kiderül, hogy miért ütnek egyszerre hármat a könyvpiacon a kata-változások, de beszélünk a jelenlegi könyvpiaci versenyhelyzetről, és hogy ide miért nem vonult még be látványosan az állam. Megbeszéljük, hogy miért pukkadt ki az e-book lufi, és hogy van-e jövője itthon a hangoskönyveknek. A műsor végén pedig Nyáry Krisztián olvasnivalót is ajánl.

Ha van jó könyvötletetek, amiről szívesen hallgatnátok beszélgetést, küldjétek el nekünk a 444.oldal@444.hu címre.

  • 01:01 - Hogyan lehetetlenül el a könyvkiadásban dolgozók helyzete a kata-változások miatt?
  • 04:41 - Hogyan hatnak ezek a változások a könyvek sokszínűségére, mit érzékel ebből az olvasó?
  • 05:37 - Mennyivel drágulnak a könyvek és miért?
  • 14:28 - Milyen témájú könyvek mennek ma itthon?
  • 18:47 - A magyar könyvpiac jelenlegi helyzete.
  • 23:44 - Az e-book lufi.
  • 26:03 - A hangoskönyvek jövője.
  • 27:12 - Magyar olvasói szokások.
  • 30:51 - Nyáry Krisztián könyvajánlatai.

Az adást, és a 444 többi podcastját meghallgathatod a Spotifyon, a Google Podcaston, az Apple Podcaston és az Amazon Audible szolgáltatás podcastoldalán és a több nagy platformon.

Legfrissebb podcastjaink

Van-e egyáltalán olyan, hogy kínai konyha?

Podcastunkban Vida Kata pszichológus, gasztroblogger beszélgetett Lu Boennel, a 101 étteremcsoport alapító tulajdonosával gyerekkoráról, a Ramenka és a 101 Bistro alapításáról, és arról, hogy mitől lesz autentikus egy kínai étel.

444.hu
podcast

Borízű hang # 248: Levillog a Két Mackó [H]

Bede Márton elmagyarázza a kínai konyha legnagyobb gurujának a hortobágyi palacsintát. Tartsunk már jobbra az autópályán! Cinikus békebrókerek. Már alig virul a fityula, fogynak a szóvicces filmcímek.

Uj Péter, Bede Márton, Winkler Róbert
podcast

Ami a nagy vállalati vagyonok hatékony működtetéséhez elengedhetetlen: mi az a kontrolling és kinek kell egyáltalán?

A hazai vállalatok jelenleg nem profittermelő eszközként használják a kontrollingot, hanem aktuális helyzetük leírására, a múltbeli adataik értelmezésével. Podcastunkban arról beszélgettünk, hogyan lehetne ezt másként csinálni.

Diószegi-Horváth Nóra
támogatott tartalom

Nem csak talpon maradni, de fejlődni is: kinek és mire jó a kontrolling?

Podcastunkban többek közt arra keressük a választ, lehet-e egyáltalán tervezni még a választások előtt, mire készülhetnek a vállalatok, és hogyan lehet sikerrel megoldani jövőbeni kihívásokat.

Diószegi-Horváth Nóra
támogatott tartalom

Borízű hang #246: Eddig, és ne tovább! – A borizuhang.hu és az Országos Kamupárt-klaszter a kínai csirkeláb mellett, a szaunázóbűnözés ellen [rövid verzió]

Hétfő van, szabad a Borízű! ByeAlexet kipécézték, Orbán kínaiban, nyugdíj helyett Himars, felszólalás a szaunázóbűnözés ügyében, kamupárt-spektrum és -klaszter, utolsó elsőzők, egy kupica Salmiakki, csak az íze kedvéért, szmog. Ja, és lesz élő! (De Orbán gépén ki a Leslie Nielsen?)

Uj Péter, Bede Márton, Winkler Róbert
podcast