Az infláció, a forint gyengülése és a kata-változások miatt nemcsak a könyvkiadásban dolgozókra, de a vásárlókra is kemény idők jönnek. A 444. oldalban Nyáry Krisztiánnal, a Líra kreatív igazgatójával beszélgettünk a könyvpiac helyzetéről.
Kevésbé sokszínű könyvkínálat, kevesebb vásárló, drágább könyvek, egzisztenciálisan ellehetetlenülő szerkesztők, illusztrátorok, műfordítók. Egyre több lesz a puhaborítós könyv, és az, ami eddig a “lélektani” 4.900 forintba került, hamarosan 6500-7000 forint lehet. Nagyjából ilyen tendenciákra kell számítanunk a közeljövőben, mondja Nyáry Krisztián, író, a Líra kreatív igazgatója.
A 444. oldal legújabb adásából kiderül, hogy miért ütnek egyszerre hármat a könyvpiacon a kata-változások, de beszélünk a jelenlegi könyvpiaci versenyhelyzetről, és hogy ide miért nem vonult még be látványosan az állam. Megbeszéljük, hogy miért pukkadt ki az e-book lufi, és hogy van-e jövője itthon a hangoskönyveknek. A műsor végén pedig Nyáry Krisztián olvasnivalót is ajánl.
Ha van jó könyvötletetek, amiről szívesen hallgatnátok beszélgetést, küldjétek el nekünk a 444.oldal@444.hu címre.
Az adást, és a 444 többi podcastját meghallgathatod a Spotifyon, a Google Podcaston, az Apple Podcaston és az Amazon Audible szolgáltatás podcastoldalán és a több nagy platformon.
Ünnepi különszám, kínai bejglireceptmelléklettel! Korrupt sportvezetők karácsonya. Mága és a taó. A Brunello Cuccinelli szennyes titkai. Kézilabda az Antarktiszon. Életveszély a körúti biciklisávban. A magyar állam szétesése az Orczy park vécéjében.
Turistaosztály és prankolgatás. A marokkói futball és a felcsúti modell. Aján Tamás for minden! Winkler Róbert hajápolási praktikái. Uj Péter arcszőrzete. Az autós újságírás Szörényi–Bródyja. Férgek rágják a magyarok hajóját. Magellánét is. Büszkén emeljük magasra a hamis zászlót!
Mi van, ha nincs bejgli? Hogyan ne legyünk idegbetegek szenteste? Miért nem tudunk normálisan kommunikálni? Ünnep előtti gyorstalpaló.
Mohamedek között, Keith Richards és Yves Saint Laurent nyomában. Igazság és hitelesség a belső sávban. Nyelvtudomány és esztétikai terror. Pápázás. Tusfürdőmaffia a siralomházban.
A 444 gondozásában megjelent A kínai konyha kultúrtörténete könyvbemutatóján Vida Kata gasztroblogger beszélgetett Keve Márton kreatív séffel és Bede Mártonnal, a 444 újságírójával, többek közt arról, hogyan változott Budapesten a kínai gasztronómiai felhozatal, és mik a legizgalmasabb helyek most. Beszéltünk a legfontosabb hozzávalókról, hogy mit kell vásárolni egy alaprecepthez, és főleg miért érdemes kínait enni.